2 4 ga naar het winkelwagentjega naar de voorwaarden
informatie - certificaten - traumpass Traumpass
traumpass

Het “Traumpass” label is ontwikkeld op initiatief van het orgaan “Federn-Siegel”. Op dit moment zijn hier 21 belangrijke producenten van veren en donzen dekbedden bij aangesloten die ook georganiseerd zijn in de VDFI (Verband der Deutschen Daunen- und Federnindustrie).
Sinds 30 jaar verplichten zij zich ertoe hun klanten alleen streng gecontroleerde kwaliteitsproducten te leveren.

Om aan deze uitspraak te kunnen voldoen zijn er richtlijnen opgesteld, met betrekking tot gebruikte materialen en afwerking. Zo mag er bijvoorbeeld uitsluitend Klasse I dons en/of veren verwerkt worden en moet de samenstelling van de vulling voldoen aan de DIN EN 12934 norm. Ook wordt van de producenten geëist dat de herkomst van het dons getraceerd kan worden.
De VDFI-leden laten hun producten regelmatig controleren door het wereldwijd bekende onderzoeksinstituut Hohenstein.

Als enige vakverbond onderwerpt zij zich aan een onafhankelijke controle die onder superstitiën van een advocaat wordt uitgevoerd. Hierbij worden door neutrale personen anoniem producten met “Traumpass label” ingekocht die vervolgens door Hohenstein worden getest.

Sinds september 2006 worden de bedrijven die voldoen aan alle normen door het DIN CERTCO gecertificeerd en die bedrijven mogen het “Traumpass” label gebruiken.
Hiermee kunt u erop vertrouwen dat producten voorzien van een “Traumpass” label van de beste kwaliteit zijn.

Ook ARO® Artländer is als zodanig gecertificeerd en mag dit label aan zijn producten bevestigen. Voor de herleiding van het dons naar zijn oorsprong werkt ARO® met de Traceability Kodex.