2 4 ga naar het winkelwagentjega naar de voorwaarden
informatie - certificaten - Öko-tex Het ÷ko-tex certificaat
certificaten oko tex

Reden waarom:
De ÷ko-tex Standaard 100 werd in 1990 ontwikkeld. Destijds kwamen er bedenkingen over ongezonde stoffen in textiel en gebruiksartikelen. De gebruikte verfstoffen en chemicaliŽn kwamen ook regelmatig negatief in het nieuws.

De moderne textiel producten kunnen echter niet geproduceerd worden zonder gebruik te maken van bepaalde chemicaliŽn. Moderne kleuren, wasbaarheid, lange levensduur en vele andere functionele eigenschappen worden bereikt dankzij de inzet van nieuwe technologieŽn.

Tot aan de invoering van de ÷ko-tex Standaard 100 was echter geen wereldwijde standaard voor de controle op de aanwezigheid van schadelijke stoffen voor de mens.
Vandaar dat het Oostenrijkse Textil-Forschungsinstitut (÷TI) en het Duitse onderzoeksbureau Hohenstein samen de ÷ko-tex Standaard 100 hebben ontwikkeld.

Doel:
Met het test en certificeringssysteem van de ÷ko-tex Standaard 100 worden de hoge kwaliteitseisen van de gebruiker van textiel gerespecteerd maar tegelijk worden de complexe productieomstandigheden, de wereldwijde organisatie, de sterk ontwikkelde internationale verwerking en de verschillende inzichten op de verwerking van mogelijke gevaarlijke middelen in goede banen geleid.

Uw garantie:
De artikelen die voorzien zijn van een ÷ko-tex label worden jaarlijks getest op de aanwezigheid van voor de mens gevaarlijke stoffen zoals zware metalen en pesticiden. (voorbeelden hiervan zijn lood, cadmium, benzeen en arsenicum,).
De producten van AROģ Artlšnder voldoen aan de klasse 1 certificerings normen, wat betekent dat ze veilig zijn voor babyís, de meest kwetsbare groep eindgebruikers.

Meer informatie over het ÷ko-tex label kunt u vinden op www.oeko-tex.com